کیمباپ (سوشی کره ای)
کیم باپ یا گیم باپ که معنی اش در زبان کره ای برنج رول شده می باشد، همان سوشی کره ایست که از قدیم در بین مردم کره به عنوان غذایی خیابانی و بیشتر برای پیکنیک و مسافرت های خارج از منزل محبوب بوده است و به صورت سرد سرو می شود. ظاهر کیم باپ بسیار شبیه سوشی کلاسیک است ولی برعکس سوشی در داخل آن خبری از ماهی خام نیست. مواد تشکیل دهنده کیم باب اغلبا گوشت پخته شده و یا فراورده های دودی گوشت و سوسیس به همراه سبزیجات است که در داخل برنج و جلبک رول می شود و بسته به ذاعقه فرد میتواند متفاوت باشد تا جایی که رستورانهای سرو کننده این غذا عموما انتخاب مواد داخل کیم باب را به عهده خود مشتری میگذارند. در اینجا با نحوه آماده کردن کیم باپ به سبک بیشتر رایج آن آشنا می شویم.
مواد لازم
طرز تهیه :
- برنج را بصورت کته شل با مقداری نمک پخته و میگذاریم تا سرد شود.
- در ظرف دیگری 3 لیوان آب را جوش آورده اندکی نمک و یک قاشق سویا سس به آن اضافه میکنیم سپس اسفناج ها را به مدت 3 دقیقه داخل آب جوش گذاشته و خارج میکنیم سپس 1 قاشق روغن کنجد را با اسفناج ها مخلوط کرده و میگذاریم تا سرد شوند.
- هویج و کدوی خرد شده را با ¼ قاشق نمک مخلوط کرده و میگذاریم 5 دقیقه استراحت کنند سپس 1 قاشق روغن کنجد را نیز به آن ها اضافه کرده و در تابه ای به مدت 5 دقیقه آنها را سرخ میکنیم تا نرم شوند.
- گوشت را به صورت خلالی برش داده و با دست آن را با 2 قاشق سویا سس، سیر رنده شده، 1 قاشق شکر، فلفل قرمز مخلوط میکنیم و میگذاریم تا 15 دقیقه استراحت کند.
- در همین حین میتوانید تخم مرغ ها را به ¼ قاشق نمک مخلوط کرده و آنقدر بزنید تا مایعی یکدست بدست آید. تابه ی نچسبی را چرب کرده و بروی حرارت بگذارید و سپس مایع تخم مرغ را درون تابه بریزید. حباب های روی تخم مرغ را با قاشقی برداشته تا تخم مرغ ها بصورت یکدست سرخ شود. بعد از گذشت 2 دقیقه تخم مرغ را برگردانید تا سمت دیگرش هم کاملا سرخ شود. سپس تخم مرغها را بصورت راه راه برش بزنید
- گوشت ها را با 2 قاشق روغن کنجد یا روغن معمولی مخلوط کرده و بروی حرارت بگذارید تا سرخ شوند.
- ورقه ی جلبک خشک را بر روی حصیر سوشی یا سطح صاف نچسبی پهن کنید و ¾ آن را برنج پخته شده بپوشانید. ( ضخامت لابه برنج بیشتر از 2 سانتی متر نباشد.) سپس گوشت سرخ شده، هویج و کدو ، تخم مرغ، اسفناج را بصورت لایه لایه کنار هم بروی برنج بچینید.
- ورقه ای جلبک را از کنار گرفته و آن را رول کنید. برای چسباندن دو سر رول می توانید از کمی آب استفاده کنید تا رول باز نشود.
- سپس میتوانید رول را به وسیله یک چاقوی تیز به قطعات کوچکتر برش زده و سرو کنید.
نکته*
- میتوانید برای مزه بهتر بر روی رول ها کمی کنجد بپاشید.
- حصیر سوشی برای راحت و تمیزتر رول کردن کیم باپ ها بسیار موثر است.
9 دیدگاه درباره ی “کیمباپ (سوشی کره ای)”
نظرات بسته شده ست.
سلام ببخشید این ورقه های جلبک نوری رو از کجا میتونیم تهیه کنیم خیلی ممنون خیلی دستور خوبیه
سلام
از فروشگاههای محصولات کره ای میتونید تهیه کنید. مثلا توی تهران خیابان کریمخان، بازار بهجت آباد می تونید تهیه کنید.
وااای مرسی
سلام ببخشید من جلبک دارم ولی خشکه باید خشک پیچیده شه؟
سلام. اگه جلبکتون همون جلبک مخصوص سوشی هست بله باید همونطور خشک باشه
سلام ببخشید من شیراز هستم میخواستم بدونم شیراز جلبک سوشی گیرم میاد؟
سلام . حقیقتش من از شیراز اطلاعی ندارم
سلام میخواستم بدونم اگ تخم مرغ رو بهش اضافه نکنیم که مشکلی نداره؟
سلام، تخم مرغ جزو یکی از مواد اصلی این غذا هست ولی میتونه طبق ذائقتون تغییر کنه و تخم مرغ رو اضافه نکنید اگر نمی خواید