کیمچی
مردم کره بر این عقیده اند که کیمچی باید از گذشته تا کنون کیمچی همواره یکی از محبوبترین و اصلی ترین ماده های غذایی کره ای محسوب میشده که به صورت های گوناگون در کنار وعده های غذایی اصلی و یا برای درست کردن غذا از آن استفاده شده است. کیمچی که به آن گیمچی نیز می گویند یک خوراک تخمیر شده سنتی کره ای است که از سبزیجات و ادویه جات گوناگون درست می شود. در هرجایی که یک کره ای حضور دارد حضور داشته باشد تا جایی که حتی این غذا به همراه اولین فضانورد کره ای با فضاپیمای سایوز به فضا فرستاده شد. انواع بسیار متنوعی از کیمچی وجود دارد و عموما در هر فصل از کیمچی متناسب آن فصل ( از نظر نوع سبزیجات فصل ) استفاده میشود. در اینجا ما با نحوه آماده کردن کیمچی کلاسیک ( تونگبچو گیمچی ) که نوع بیشتر متداول کیمچی است آشنا میشویم.
مواد لازم
طرز تهیه کیمچی:
- کاهوها را از وسط و در جهت طول به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید، دقت کنید هیچکدام از قستها از انتهای کاهو جدا نشوند. قسمتها را خوب با آب شستشو دهید و سپس در یک ظرف بزرگ لگن مانند کمتر از نصف آب سرد بریزید و کاهوها را داخل آن بگذارید نمک را در لابلای برگ های کاهو ریخته و مطمئن شوید همه جای کاهو به نمک آغشته شده باشد. کاهوها باید به مدت 2 ساعت در داخل طرف باقی بمانند و فقط هر 30 دقیقه کاهوها را این رو به آن رو کنید تا همه کاهوها به نمک و آب آغشته شوند. بعد از گذشت 2 ساعت کاهوها را خوب با آب سرد بشورید. در حین شستشو میتوانید مرکز کاهوها را نیز جدا کنید.
- 1 لیوان آب را به آرد برنج سفید مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه حرارت میدهیم، وقتی که مخلوط شروع به جوشیدن کرد شکر را به مواد اضافه کرده و 1 دقیقه دیگر حرارت میدهیم و سپس میگذاریم تا سرد شود. مخلوط آرد برنج سرد شده را در طرف بزرگی ریخته و سیر له شده، زنجبیل، پیاز و سس ماهی یا (سویا سس) و پودر فلفل قرمز را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط میکنیم.
- ترب خرد شده، پیازچه و هویج خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و با دست خوب مخلوط میکنیم. (بهتر است از دستکش پلاستیکی برای بو نگرفتن دست استفاده کنید.) کاهوها را را داخل ظرف کرده و با دست سعی کنید مخلوط را به تمام کاهو آغشته کنید.
* نکته
- میتوان بلافاصله بعد از آماده سازی کیمچی را سرو کرد ولی برای گرفتن بهترین نتیجه باید 1 تا 2 روز بسته به دمای محیط کاهوهای آغشته به مواد را در طرف پلاستیکی دربستهای بگذارید تا در دمای اتاق به خوبی تخمیر شوند. بعد از آن حتما باید کیمچی در ظرف در بستهای در یخچال نگهداری شود.
- میتوانید برای مصرف راحتتر کاهوها را قبل از سرو به قطعات کوچکتری برش دهید.
25 دیدگاه درباره ی “کیمچی”
نظرات بسته شده ست.
سلام ممنون از این سایت خوبتون میشه غذا های کره ای بیشتری بزارید .
با تشکر
سلام
چشم به زودی 🙂
سلام ممنون از این سایت خوبتون میشه غذا های کره ای بیشتری بزارید .
من عاشق یادگیری غذاهای کره های هستم
واقعآ ممنونم اینقدر خوب آموزش میدید
و راهنمایی میکنید در صورت نبودن کدوم مواد از چه موادی به عنوان جایگزین استفاده کنیم
فقط دو سوال داشتم
ممنون میشم جواب بدید
چون من اطلاعات اشپزی زیادی ندارم
اول اینکه “توفو” یعنی چی؟؟
پنیر هست؟؟اما چه پنیری؟؟همان پنیر صبحانه معمولی؟؟
دوم اینکه اگر کاهو چینی پیدا نکردیم میتونیم از همین کاهوهای ایرانی استفاده کرد؟
سلام ا
توفو پنیر گرفته شده از شیر سویا هست که یا میتونید خودتون درست کنید ( در آینده دستور پختش رو قرار میدیم روی سایت) یا میتونید به صورت آماده از فروشگاههایی که محصولات شرق آسیایی میفروشن خریداری کنید.
کاهوی ایرانی هم میشه استفاده کرد ولی مسلما اگه میخواید به مزه واقعی نزدیک باشه باید از کاهوی چینی استفاده کرد که توی ایرانم زیاده و تو اکثر فروشگاههای مواد غذایی فروخته میشه. مثلا توی تهران هایپر استار ها همیشه کاهوی چینی رو هم برای فروش دارن در کنار انواع دیگه کاهو.
لینک آموزش توفو
http://asianfoods.ir/tofu-korean/
سلام خسته نباشید ممنون از سایت خوبتون ببخشید میشه بجای کاهو از کلم استفاده کرد و این دستور رو با دستور کیم چی کلم سفید ترکیت کرد یعنی فقط از کاهو استفاده نکنم و اینکه میشه مدت تخمیر کیم چی رو بیشتر گذاشت باشه و اینکه 1/2 یا 1/3 لیوان دقیقا یعنی چقدر من توی نت سرچ کردم متاسفانه متوجه نشدم
سلام . بله میتونید کلم هم به مواد اضافه کنید. کیمچی میتونه از طیف وسیعی از سبزیجات تشکیل بشه. 1/2 لیوان یعنی نصف لیوان . 1/3 هم یعنی یک سوم لیوان.
کیمچی بعد از در یخچال قرار داده شدن به تخمیر ادامه میده ولی اگه مدت زیادی بیرون بمونه خراب میشه.
سلام
چون کیمچی موادش خیس هست. و سرکه هم نداره. کپک نمیزنه؟
خبر کپک نمیزنه. تخمیر میشه
سلام خسته نباشيد ممنون از سايت خوبتون
يه سوال داشتم اگه از يك كاهو استفاده كنم بقيه موادو بايد به چه نسبت استفاده كرد ؟
بله میتونید ولی بقیه رو هم باید به همون نسبت کم کنید. یعنی نصف تقریبا
پیجتون خیلی عالیه.یه سوال قرمزیه این غذا از کدوم ماده است؟خیلی خوشرنگه
ممنون، از پودر فلفل قرمز هست
چقدر از عکس های قشنگی استفاده کردید و توضیحات عالی ، سایت بسیار خوبی بود ممنون 🙏
سلام میشه بجای سس سیا سرکه معمولی استفاده کرد؟
خیر نمیشه
سلام میشه توش پیازچه یا پیاز نریخت؟؟ من از بوی پیاز و پیاز چه وقتی میمونه بدم میاد.چندباری که درست کردم از بوی پیازو پیازچه بدم میومد استفادش کنم.باید حتما پیازچه داشته باشه یا اگر نداشته باشه هم ایرادی نداره؟؟؟
تو رسپی اصلی داره ولی اگر نمی خواید استفاده کنید میل خودتونه
باید حتما کاهو چینی باشه؟ یا کاهو معمولی استفاده کنیم مشکلی نداره
حتما باید کاهو چینی باشه
سلام مرسی از اینکه این های که عاشقشم رو مزارید تو سایت😘😘😘😘😘😘😘
ولی میشه به جایه فلفل قرمز فلفل سیاه بریزیم واینکهاز سوسه ماهی وسویا نزنیم
سلام. ممنون
مسلما مزه غذا مثل مزه اصلی نخواهد شد. ولی هر کسی میتونه غذا رو به طبع خودش تغییر بده.
سلام سایتتون عالیه
یه سوال داشتم نمیشه به جای آرد برنج سفید از آرد معمولی استفاده کرد؟
سلام، نه در مزه تغییر ایجاد میکنه.